Menu Close

Broedplaats voor de wereld

Gesprekken liggen aan de basis van alles. Dat is de visie van kunstenaar Koen Vanmechelen. Bijna logisch dus dat het idee voor het cosmocafé is ontstaan tijdens een gesprek tussen Koen Vanmechelen, Pascal Vossius en Ben Elen. Het cosmocafé is het staminee van de toekomst. Een combinatie van een authentiek stadscafé en een innovatieve en vernieuwende horecazaak.

Een plek ook die conversaties wil stimuleren. Die de wereld naar Sint-Truiden brengt, maar ook Sint-Truiden naar de wereld. Een horecazaak waar je meer doet dan een frisse pint drinken en een malse burger eten. Waar je niet alleen mensen ontmoet, maar er ook echt mee in gesprek gaat. Waar woorden kruisen en ideeën ontstaan.

Het cosmocafé illustreert aan de hand van het werk van kunstenaar Koen Vanmechelen de nood aan diversiteit en multiculturaliteit. En de kunstenaar gaat nog een stap verder.

Door kruisbestuiving tussen individuen te stimuleren op de plek waar hij zijn cosmopolitan chicken de wereld instuurde, creëert hij met en in het cosmocafé nieuwe kunst. Kunst die de wereld een betere plek maakt. Want fijne ontmoetingen in de microcosmos van het cosmocafé maken de hele kosmos mooier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin