Menu Close

een broedplaats voor de wereld

Het cosmocafé ligt op de snijlijn tussen lokaal en globaal. Het café is klein, maar heeft wel de blik op de wereld. Het is tegelijk een  authentiek stadscafé, een vernieuwende horecazaak en een levend kunstwerk. Het idee voor het cosmocafé is ontstaan tijdens een gesprek tussen Koen Vanmechelen, Pascal Vossius en Ben Elen.

Het cosmocafé wil conversaties stimuleren. Het brengt de wereld naar Sint-Truiden en Sint-Truiden naar de  wereld. Een horecazaak waar je meer doet dan een frisse pint drinken en een malse burger eten. Waar je niet alleen mensen ontmoet, maar er ook echt mee in gesprek gaat. Waar woorden kruisen en ideeën ontstaan.

Het cosmocafé illustreert aan de hand van het werk van kunstenaar Koen Vanmechelen de nood aan diversiteit en multiculturaliteit. Door het ‘art of food/food of art concept’ maak je als bezoeker letterlijk deel uit van de kunstinstallatie van Koen Vanmechelen. De kruis- bestuiving tussen individuen maakt van de wereld een betere plek. Want fijne ontmoetingen in de microkosmos van het cosmocafé maken de hele kosmos mooier.

join the team

Wil jij werken in cosmocafé?

Cosmocafé - Koen Van Mechelen

Koen Vanmechelen, één van de vijf bezielers van het cosmocafé, is een internationaal geprezen conceptueel kunstenaar. In zijn baanbrekend werk behandelt hij thema’s als bioculturele diversiteit, hybriditeit en identiteit.

Cosmocafé - Mouth Foundation

Een deel van elke euro die je uitgeeft in het cosmocafé gaat naar de MOUTH Foundation. Dit is de not-for-profit organisatie die de verschillende sociale en wetenschappelijke projecten van Koen Vanmechelen ondersteunt en verder uitwerkt. Daarnaast steunen we lokaal het Sint-Vincentius project dat armoede in Sint-Truiden bestrijdt.